Articles

Συμμετοχή μαθητών μας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHΑLLENGES»

Τρεις ομάδες μαθητών μας δούλεψαν φέτος διαφορετικά, με πολύ κέφι, φαντασία κι επιτυχία στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ CHΑLLENGES», ο οποίος υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε.) και την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές μας επαινέθηκαν για το ενδιαφέρον, το ζήλο και την υποστήριξή τους στην καινοτόμα πρακτική του ΙΔΜΕ για την εκπαίδευση και αφύπνιση των παιδιών σε θέματα σωστής και ισορροπημένης διατροφής και προαγωγής της υγείας και οι διατροφικές προτάσεις των ομάδων μας συμπεριλήφθηκαν στο λεύκωμα που δημιούργησε το ΙΔΜΕ.

Οι ομάδες των μαθητών μας που έλαβαν μέρος σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό, εργάστηκαν στο πλαίσιο δράσεων της Φυσικής Αγωγής με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Καίτη Ζηνέλη. Κλήθηκαν να παρασκευάσουν ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ για το σχολείο με κριτήρια την ποιότητα των συστατικών, τη θρεπτική αξία του τελικού τροφίμου, τη γεύση κι αισθητική του, την ευκολία παρασκευής του, την πρωτοτυπία της συνταγής και την τελική αποτύπωση του έργου σε φωτογραφία.

Τα μέλη των τριών ομάδων συνεργάστηκαν στενά και πολύ επιτυχημένα μεταξύ τους εν μέσω πανδημίας και υποχρεωτικής τηλεκπαίδευσης. Για την ενδυνάμωσή τους η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του σχολείου μας οργάνωσε σεμινάριο με πιστοποιημένη στο ΙΔΜΕ διατροφολόγο διαιτολόγο.

Οι νεότερες μαθήτριές μας, μέλη της “Healthy-Λέσχη”: Αγγελική Απειρανθίτη (Β1), Ευρυδίκη Βεζδραβάνη (Β1),  Αθηνά Ιωαννίδου(Β1),  Στεφανία Κωστή (Α1),   Κατερίνα Μπάλη (Α2), Ναταλία Παπαγεωργίου (Α2) & Ειρήνη Τάχα -Σπυρίδωνος  (Α3) εκπόνησαν ερωτηματολόγιο που αναπτύχθηκε σε όλο τον μαθητικό πληθυσμό του σχολείου μας μέσω webex για να αποτυπωθούν οι προτιμήσεις των εφήβων ως προς τις γεύσεις και τα συστατικά.   Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας  της  “Healthy-Λέσχη”   και οι τρεις ομάδες των διαγωνιζόμενων μαθητών δημιούργησαν  και υπέβαλαν τις προτάσεις τους, ολοκληρωμένα διατροφικά  πακέτα  με αλμυρό, γλυκό και ρόφημα.

Η “Healthy-Λέσχη” παρασκεύασε   τα ΣΠΑΡΤΑΚΙΑ (Ταρτάκια Σπανάκι), MUFFOB (muffin με χαρουπάλευρο) και το SMOOTHIE κακάο, μπανάνα & φράουλα. Μπορείτε να δείτε εδώ https://insr.gr/wp-content/uploads/2021/06/2%CE%BF-%CE%93%CE%95%CE%9B-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-Healthy-%CE%9B%CE%AD%CF%83%CF%87%CE%B7.pdf 

Η  “Healthy Horizons”, μαθητές της Β2 τάξης: Αθανασία Κέφη, Γεώργιος Κουτσογάκης,  Αλέξης Κοτζαμπόπουλος & Μυρτώ Κοτζαμποπούλου δημιούργησαν  το Not your usual chicken nuggets...,  το snack για όλη την παρέα Amour pour les chips,  το Die Prinzess indes Herbstes και το Prepare for trouble but make it double! Μπορείτε να δείτε εδώ https://insr.gr/wp-content/uploads/2021/06/2%CE%BF-%CE%93%CE%95%CE%9B-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-Healthy-horizons.pdf

Οι  τελειόφοιτοι μαθητές της Γ2 τάξης: Αλέξης Ζήσης,  Δήμητρα-Μαρκέλλα Κατσικόγιαννη, Ντορίνα και Μυρτώ Μαντοπούλου  που απαρτίζουν την ομάδα “HOMEMADE IS BETTER!”, παρά τον  φόρτο της  προετοιμασίας τους για τις πανελλήνιες, δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο   διατροφικό πακέτο  δεκατιανού με  Σολομο-Roll,  Μπάρες δημητριακών &  Τσάι «ΒΟΥΝΙΣΙΑ ΔΡΟΣΙΑ».
Επέλεξαν  για τις συνταγές τους διατροφικά υλικά με συστατικά  γνωστά για τη συμβολή τους στην καταπολέμηση του άγχους, της πίεσης και στη βελτίωση της καλής ψυχολογίας, ιδιαίτερα σημαντικός λόγος για τα παιδιά της 3ης Λυκείου που αγωνίζονται καθημερινά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των εισαγωγικών εξετάσεων! 
Μπορείτε να δείτε εδώ https://insr.gr/wp-content/uploads/2021/06/2%CE%BF-%CE%93%CE%95%CE%9B-%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-Homemade-is-better.pdf