Articles

Συμμετοχή μαθητών μας σε Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η  μεικτή ομάδα Ρομποτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού  SA-ROBOTS που απαρτίζεται από τους μαθητές του σχολείου μας Λάζαρο Χατζημιχαηλίδη και Γιώργο Κουτουδάκη, την μαθήτρια Ζωή Φιροπούλου  του Λυκείου Αναβύσσου και την μαθήτρια Χαρίκλεια Κουτουδάκη του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων, συμμετείχε στο  
Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας  σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ., το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) και το Ε.Κ.Φ.Ε. Πέλλας.

Το φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε στις 19/20 Μαΐου 2021, δίνοντάς τους  τη δυνατότητα να «συναντηθούν» (διαδικτυακά) και να αλληλεπιδράσουν με μαθητές  κι εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων και να μοιραστούν απόψεις και εμπειρίες.

Η ομάδα  που εργάστηκε υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Καίτης Ζηνέλη προπονήτριας –μέντορα της ομάδας, παρουσίασε με επιτυχία  την εργασία της,  την έξυπνη εφαρμογή άθλησης  “SPORTIVE UP” ως πρόταση  για  λύση στο πρόβλημα της ενθάρρυνσης της  αθλητικής δραστηριοποίησης  με ασφάλεια και εποπτεία, για άτομα που δεν είναι ιδιαίτερα ενεργά, στοχεύοντας στο ευ ζην, αποκομίζοντας θετική ανατροφοδότηση κι επαινετικά σχόλια για την ποιότητά της και την επίτευξη των στόχων της  καινοτομίας και της αειφορίας.